diumenge, de gener 01, 2006

L'Escola de Música de la Roca

El primer dia del 2006 hem pogut gaudir a la Roca d’un excepcional concert de música clàssica, sota la direcció de Josep M. Sauret, veí de la Torreta, dins del cicle Filharmonia que ha aconseguit portar concerts de música clàssica de primer nivell a la Roca, gràcies a l’impuls i encert de l’ex-regidor de Cultura, Jaume Domènech, a la col·laboració del Josep Mª Sauret i, també, al suport econòmic d’algunes empreses com Caprabo. Al finalitzar aquest concert he tingut l’oportunitat de saludar a en Carles Riera, director de l’escola de música Josep Mª Ruera de Granollers i comentar alguns detalls sobre l’inici al setembre del 2006 de l’Escola de Música de la Roca, associada a la de Granollers. Després de molts anys donant-li voltes des de l’Ajuntament, enguany serem capaços de tirar endavant aquesta ambiciosa aposta per a millorar l’educació de les arts musicals al municipi. En Carles Riera m’ha fet un comentari sobre la importància de la formació artística avui en dia que m’ha portat a la següent reflexió. La formació d’ahir es fonamentava en la transmissió d’informació i alguns coneixements del professor als alumnes, i això es realitzava bàsicament durant un període fix de la vida, a la joventut. Avui amb les noves tecnologies qualsevol estudiant té moltíssima informació al seu abast i, fins i tot, és molt probable que sigui capaç de tenir-ne més que els seus professors. Tenir la informació ja no és el més important perquè aquesta canvia molt ràpidament i està a l’abast de tothom. Per això, la formació ja no pot ser un tasca puntual, sinó que s’ha de convertir en una tasca d’aprenentatge continuat durant tota la vida, posant especial èmfasi, no en la transmissió d’informació, sinó en desenvolupar habilitats, com la comunicació, el treball en equip o la creativitat, en especial en l’art. En aquest nou context la creativitat artística, i en especial la música, és més que una activitat de lleure, de gaudiment i desenvolupament personal, i és important també per al desenvolupament professional. I per tots aquests motius estem molt contents de poder engegar aquest any l’Escola de Música de la Roca.

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola

La Música clàssica m'agrada.
Però també la "moderna".

Després de deixar caure a terra locals d'assaig, de no donar cap suport per a que els nous grups de música assagin a La Roca (n'hi hauràn al nou centre cultural?)

Hi ha molts grups que han hagut d'emigrar a altres llocs i pobles, habilitar sales d'assaig a casa seva i lidiar amb els veïns i família, inclús a l'esplai hi ha assajat molt de temps un grup...

Mai s'ha donat un suport molt definit a aquestes bandes que comencen a tocar, i no en parlem de La Nau...

així que ara trobo que aquesta opinió que has publicat està "fora de test".

busqueu a google: "O Bailan Todos o No Baila Nadie". La cultura mai fa nosa.