diumenge, d’octubre 22, 2006
M'he canviat de bloc !
A partir del mes d’octubre de 2006 si voleu llegir el meu bloc he d’anar a: http://www.miquelestape.cat .
Vull agrair a Blogger i Google els serveis gratuïts que he utilitzat fins ara i que m’han permès iniciar-me en aquest apassionant món dels blocs. Per tal de poder oferir alguns serveis més avançats m’he decidit canviar al bloc de Wordpress.
dijous, d’octubre 12, 2006
Un any d'Alcalde
El passat 1 d’octubre va fer una any que el ple de l’Ajuntament em va elegir com alcalde de la Roca del Vallès, agafant el relleu d’en Salvador Illa que feia 10 anys que exercia aquesta responsabilitat. Després d’un any crec que és un bon moment per a reflexionar i fer-ne balanç.
El primer que vull destacar és que la feina d’alcalde és molt intensa. En un municipi com la Roca, de tamany mitjà – petit, els problemes de la gent es viuen de molt a prop i, a més, el nostre municipi encara té una dimensió on puc reunir-me amb tothom que em demana que vol exposar–me alguna queixa i suggeriment. Això suposa un esforç important en temps però alhora em dona la gran oportunitat d’escoltar directament i conèixer de primera ma les sensibilitats i inquietuds dels veïns i veïnes.
És un feina que dona, com us podeu imaginar, molts malts de caps perquè sempre hi ha una gran quantitat de temes a resoldre. Però alhora és molt gratificant perquè puc prendre molt sovint decisions que solucionen problemes i en puc comprovar el resultat.
Estic molt satisfet de la feina feta per tot l’equip de govern i el personal de l’Ajuntament. Hem fet una renovació ordenada a l’Alcaldia que ens ha permès impulsar, amb més energies encara, els projectes acordats al pla d’actuació municipal 2003 - 07. El resultat de l’enquesta de gestió municipal que es va presentar el passat mes de setembre són molt positius i, tot i que té un valor relatiu, crec que avalen la bona valoració de la govern municipal i dels projectes en curs.
No som perfectes i com tot govern hem comès errors però també cal dir que s’ha intentat generar grans polèmiques artificials d’incidents o accidents que no porten a enlloc, deixant de banda problemes que si preocupen, i molt, als ciutadans.
Em preocupa especialment l’alt nivell d’agressivitat dels grups de l’oposició que s’està incrementant a mesura que s’acosten les eleccions municipals. Respectem i respectarem sempre les crítiques dels grups de l’oposició. Ara bé, els demanem que també respectin la nostra feina, sense fregar l’insult, ni en posar en qüestió l’honestedat de tothom, ni tampoc en dubtar constantment de la legitimitat dels càrrecs elegits democràticament.
Aquest tipus d’estil de fer política no es bo per a ningú i acaba perjudicat a tots els partits polítics, desacreditant a tots els que ens hi dediquem i desmotivant a les persones que els agradaria fer la seva contribució al municipi. Fer una oposició constructiva és difícil però és imprescindible per a tenir una bona democràcia.
Com deia fa un any, em sento molt orgullós de ser l’alcade del meu poble: continuo amb la mateixa il·lusió, gaudint cada dia d’aquesta feina, treballant al servei per a tothom, en el municipi que estimo.
dilluns, d’octubre 09, 2006
Lliçons de democràcia
Al darrer butlletí municipal els grups municipals de l’oposició ens van intentar donar una “lliçó de democràcia”. CiU posava en dubte la legitimitat de l’alcalde Miquel Estapé per a governar perquè no l’ha escollit directament el poble. I, tot seguit, ERC posava en dubte que les 7 persones que formen l’equip de govern pugin prendre decisions sobre el futur del municipi.
Davant aquestes lliçons de “cultura democràtica”, s’ha de recordar que el sistema democràtic, que tant va costar aconseguir, es fonamenta en la votació d’un partit i d’uns representants que són després els que elegeixen a l’alcalde, al president de la Generalitat o al president de l’Estat. En cap cas, el sistema electoral que hem votat a la Constitució i, ara fa poc, a l’Estatut permet l’elecció directa.
Aquests representants tenen la legitimitat de proposar els projectes que considerin millors per al futur del municipi, que s’aproven quan hi ha una majoria suficient. ERC té un regidor al consistori municipal però no vota a títol personal, és un representant dels 419 ciutadans que el van votar. Al mateix temps l’equip de govern, format per 7 regidors, representa la confiança de 2.165 ciutadans. Cada quatre anys els ciutadans decideixen a qui donen la seva confiança per al proper mandat i, tan legítims, són els acords que es van prendre quan CiU governava, com els que ara es prenen.
Aquestes són lliçons bàsiques de democràcia que tot càrrec electe hauria de tenir. Posar en dubte la representativitat de l’alcalde, de l’equip de govern i de les acords del ple municipal té un nom que preferim no recordar.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)